Evangelie van Jezus Christus (5)

Wolter Rose koos voor zijn lezing ‘Verder met het evangelie van Jezus Christus’ (die is overgenomen in De Reformatie de nummers 18, 19 en 20) bijgaande afbeelding. Een keuze die geïnspireerd is door een passage uit een preek van de Amerikaanse predikant John Piper. Ik vind dat een heel mooie passage en daarom neem ik die hieronder in z’n geheel over.


“Ik heb een beeld in gedachten van de majesteit van Christus als de zon in het centrum van het zonnestelsel van jouw leven. De zon met zijn enorme massa, 333.000 keer het gewicht van de aarde, houdt alle planeten in hun baan, ook die kleine Pluto, 5,8 miljard kilometer verderop.

Zo gaat het als Christus in je leven overwicht heeft. Alle planeten van je leven - je sexualiteit en verlangens, de dingen waar je voor gaat en de dingen die je gelooft, je ambities en dromen, je uitgangspunten en overtuigingen, je gewoontes en discipline, je alleenzijn en je relaties, je werk en je vrije tijd, wat je denkt en wat je voelt - alle planeten van je leven worden in hun baan gehouden door de grootheid en zwaartekracht en stralende gloed van het overwicht van Jezus Christus.

Wanneer hij ophoudt de gloeiende, stralende, voldoening gevende schoonheid in het centrum van je leven te zijn, dan vliegen de planeten uit hun baan, dan loopt het uit de hand, en vroeg of laat botsen ze op elkaar en worden ze verwoest.”

De majesteit, glorie, heerlijkheid, luister van de Heer uitgedrukt in het beeld van de zon. Is het niet schitterend?

Reacties

Veel gelezen berichten

Vergeving is goed, maar verzoening is beter

Bevrijd van jezelf

De GKv moet verder met één predikant minder