Jij en Gods genade

In CV•Koers van maart 2011 (nummer 02) staat een mooi artikel van Arie de Rover: ‘Jij en Gods genade’. In dit artikel gaat het over identiteit, gedrag, over genade e.d. Over de oudste zoon (uit de gelijkenis van de verloren zoon) en over vrij zijn in Christus.

Ik hoorde het verhaal ooit live van Arie de Rover. Een indrukwekkend verhaal door de manier waarop Arie het verhaal bracht. Maar zeker ook een indrukwekkend verhaal vanwege de inhoud. Ik denk dat het een heel fundamenteel verhaal is. Een verhaal dat velen nog niet kennen of wel kennen maar niet begrijpen of toepassen in het dagelijks leven, het geloofsleven en kerkelijk leven. Nu is dat verhaal heel kernachtig uitgeschreven op drie A4-tjes.

In veel van mijn blogs vind je genoemde onderwerpen terug: identiteit, gedrag, genade, in Christus zijn. Ook in mijn blog ‘Zonde, schuld en genade’ en de blogs die daaraan voorafgaan, vind je terug wat Arie in genoemd artikel schrijft. Het zijn onderwerpen die mij na aan het hart liggen. Die mij bezighouden. Ik hoop van harte dat nog veel mensen kennis nemen van het artikel. Onbegrip is zomaar gebaseerd op onwetendheid. En wat een onwetendheid is er over datgene waar Arie in het artikel over schrijft.

De genoemde A4-tjes zijn via de website van CV•Koers als pdf-bestand te downloaden. De hoofdredacteur van CV•Koers zegt daar het volgende over: ‘Voor dit nummer vroegen we coach/trainer Arie de Rover hierover een artikel te schrijven. Geen theologisch gepraat, maar heel praktisch: hoe verandert het Evangelie mij? Het is een verhaal geworden dat je gerust mag kopiëren en ronddelen (zie cvkoers.nl voor een pdf). Graag zelfs!’ Ik begrijp van de hoofdredacteur dat we ons geen zorgen behoeven te maken over het copyright op dit artikel. Dus: zeg het voort, downloaden, kopiëren en ronddelen maar!

Reacties

  1. Bedankt! Het artikel is gedownload en al weer doorgestuurd :0).
    Vera

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Veel gelezen berichten

Vergeving is goed, maar verzoening is beter

Bevrijd van jezelf

De GKv moet verder met één predikant minder