Sta je op het punt de moed te verliezen? (1)


David Wilkerson schreef het boek ‘Laat je niet ontmoedigen!’ (Have you felt like giving up lately?). In het voorwoord schrijft hij dat we ‘allen op de een of andere manier lijden’. ‘We hebben allemaal genezing nodig voor onze innerlijke wonden.’ In zijn boek reikt hij de lezer een boodschap aan die behulpzaam kan zijn bij dit genezingsproces.

‘Ieder mens (…) draagt zijn eigen last van pijn en verwonding.’ Vrienden en geliefden kunnen helpen die pijn te verlichten, maar je niet afhelpen van de pijn. Ook is het niet zo dat de tijd alle wonden geneest. God wil helpen, hulp bieden aan verwonden mensen. Hij waakt over mensen, is met ze begaan. Laat je door de Heer bemoedigen.

Zoals we mogen delen in de heerlijkheid van Christus, zo delen wij ook in zijn lijden. We moeten het kruis van het lijden dragen, maar we kunnen dat niet alleen, niet in eigen kracht. Wilkerson schrijft dat hij lijden en pijn niet verheerlijkt, maar wel positief is over de resultaten die ze voortbrengen. Pijn, lijden kan betekenen dat er een proces van genezing gaande is.

Sommige mensen denken voor hun geluk afhankelijk te zijn van andere mensen (emotionele afhankelijkheid). Of zoeken hun bevestiging in hun werk. ‘Relaties gaan kapot door de leugen, dat we recht hebben op geluk en dat onze partner moreel verplicht is dat voor ons te scheppen.’ Iedereen moet in zichzelf door de Heer compleet gemaakt worden. Zijn eigen bron van geluk vinden. Blijvend en diepgaand geluk is alleen te vinden bij de Heer. ‘Als je relatie met de Heer scheef zit, zal dat alle andere menselijke relaties beïnvloeden’ (relatiedriehoek).

Wilkerson schrijft dat velen van ons op het punt staan de moed te verliezen. ‘Hoe kunnen we leren vol te houden en per dag te leven?’Wilkerson geeft aan dat hij in zijn eigen strijd troost heeft gevonden bij de volgende twee waarheden. Allereerst dat God echt van je houdt. Hij is een liefhebbende Vader voor je. Vertrouw daarop. Laat dat niet los. De tweede waarheid is: God vraagt van je geloof. Hij wil zo graag dat je Hem vertrouwt. 

Naar deel 2 ......

Reacties

Veel gelezen berichten

Vergeving is goed, maar verzoening is beter

Bevrijd van jezelf

De GKv moet verder met één predikant minder