Verleidingen: richt je op God

Bij mijn blog van afgelopen maandag vraag ik graag aandacht voor een verhaal, een verhaal ter illustratie. Een verhaal zoals ik dat ooit las in het ND op een paginagroot artikel ‘Tegengehouden in de Marnixstraat’ (d.d. 4 september 2004). Een verhaal dat ik zo bijzonder vond, dat ik het artikel toen uitknipte en heb bewaard.

Het artikel gaat over het homoseksuele verleden van Richard Oostrum. Richard vertelt in dit artikel, dat toen hij tot bekering kwam, hij een nieuwe identiteit kreeg in Jezus Christus. Ook vertelt hij, dat hij nu nog niet helemaal vrij is van homoseksuele gevoelens. Hij geeft aan, hoe hij met deze gevoelens, met deze verleidingen nu omgaat. Het artikel zegt het volgende: “Hij heeft een soort stelregel ontwikkeld voor de omgang met verleidingen. Het domste wat je kunt doen is verkeerde gevoelens koesteren. En gevaarlijke situaties moet je vermijden. Dringt de verzoeking toch je leven binnen, ga dan niet tegen je gevoelens vechten, maar zoek God op dat moment. ‘Het levert vaak kostbare momenten met Hem op.’ (…) Hij (AG: Richard) haalt het beeld van een weegschaal erbij, met aan de ene kant het wandelen met God en aan de andere kant het kruisdragen. ‘Hoe meer je je focust op je homoseksualiteit, hoe zwaarder dat gewicht wordt. Dan gaat het je leven bepalen. Maar naarmate je je meer op God richt, zul je merken dat je de problemen waarmee je worstelt in je leven kunt hanteren.’”

Kruisdragen is niet alleen van toepassing op homoseksualiteit. Iedereen is kruisdrager (m/v) en in die zin is de inhoud van het artikel voor iedereen relevant! Richard’s omgang met verleidingen is voor iedereen leerzaam. Het verhaal vind ik een mooie illustratie bij mijn vorige weblog, bij de preek van afgelopen zondag over Zondag 21. Vecht niet zozeer tegen je verleidingen, maar zoek God. Focus je niet op je verleidingen, maar richt je op God.

Reacties

  1. Blijkbaar zijn we dus wel in staat zonden en verleidingen de baas te zijn! In Christus zijn we immers meer dan overwinnaars! Natuurlijk zal de duivel altijd proberen bij ons aan te kloppen en binnen te komen. Zorg dan dat Jezus opendoet en je zo de duivel weg kunt jagen! Dit is natuurlijk vaak een worsteling, dat ervaar ik zelf althans wel zo, maar neem dit wel als vertrekpunt en niet de gedachte dat je het toch niet gaat winnen en het bij voorbaat al een verloren strijd zou zijn! Een ander beeld wat ik wel eens heb gelezen is het beeld van een zwarte en een witte hond die in ons hart wonen en met elkaar vechten. De hond die wint is de hond die je het meest te eten geeft! Zorg dus dat je je handen opent en laat je vollopen met Jezus liefde!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Veel gelezen berichten

Vergeving is goed, maar verzoening is beter

Bevrijd van jezelf

De GKv moet verder met één predikant minder